Naar hoofdcontent gaan

Ons Verhaal

CSL werd in 1916 in Australië opgericht om te voldoen aan de gezondheidsbehoeften van een door oorlog geïsoleerde bevolking.

CSL 1920

Gedurende de daaropvolgende jaren verleende CSL Australiërs snelle toegang tot de medische vooruitgang van de 20e eeuw, waaronder insuline, penicilline en vaccins tegen griep, polio en andere infectieziekten. CSL Limited werd opgericht in 1991 en werd in 1994 genoteerd op de Australian Securities beurs (ASX).

Sindsdien heeft CSL een aantal bedrijven overgenomen. Deze bedrijven zijn:

  • Aventis Behring, nu bekend als CSL Behring.
  • Nabi, het Amerikaanse plasma-inzamelingsbedrijf dat hielp bij het tot stand komen van de eerste plasma-inzameling ter wereld, namelijk CSL Plasma.
  • Het influenzavaccinbedrijf van Novartis, nu geïntegreerd en bekend als Seqirus, dat het op één na grootste bedrijf is op het gebied van influenzavaccins ter wereld.
  • Calimmune, marktleider op het gebied van genmodificatie en celtoedieningstechnologie.
  • CSL Vifor, is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd op het gebied van de behandeling van ijzertekort, dialyse, nefrologie en zeldzame ziekten

De combinatie en rijke geschiedenis van deze bedrijven maken CSL Behring tot de innovatieve wereldwijde marktleider die het vandaag de dag is.


Een bijwerking melden
BEL-CRP-0185 01/2024