België/Luxemburg
Zoek    
Zoeken in alle CSL Behring-websites

Over CSL Behring

Biotherapies for Life

CSL Behring speelt wereldwijd een belangrijke rol in het domein van de biotherapeutica op basis van plasmaproteïnen. Wij onderzoeken, ontwikkelen, produceren en verdelen biotherapeutica die worden gebruikt bij de behandeling van ernstige en zeldzame aandoeningen. De patiënten rekenen op onze therapeutica omdat die een verbetering van de kwaliteit van leven geven en vaak ook omdat ze levensreddend zijn.

Uit alles wat we doen, blijkt ons engagement om levens te redden en de levenskwaliteit van mensen met ernstige en zeldzame aandoeningen te verbeteren. Wij concentreren ons eerst en vooral op de behoeften van onze klanten, zowel bij het produceren en verdelen van veilige en effectieve producten als bij het onderzoeken en ontwikkelen van vernieuwende biotherapeutica.

Wat zijn biotherapeutica?

Onze levensreddende biotherapeutica worden gebruikt bij de behandeling van ernstige en zeldzame aandoeningen, waaronder stollingsstoornissen zoals hemofilie en de ziekte van von Willebrand, afweerstoornissen en erfelijk emfyseem (een aangeboren luchtwegaandoening). Biotherapeutica worden ook toegepast in de kritieke zorgverlening om shock, sepsis en ernstige brandwonden te behandelen, in de hartchirurgie en bij wondverzorging. Daarnaast worden biotherapeutica gebruikt ter preventie van hemolyse bij pasgeborenen door rhesusincompatibiliteit.

Er zijn veel verschillen tussen biotherapeutica en conventionele geneesmiddelen op basis van chemische stoffen. Biotherapeutica worden niet gemaakt met chemicaliën maar zijn afgeleid van humaan plasma of worden geproduceerd als hun recombinante equivalenten. Die dure grondstoffen hebben een veel groter aandeel in de behandelingskosten dan de chemicaliën die in pil- en tabletvorm worden gebruikt. Biotherapeutica worden ook onderworpen aan strenge veiligheidscontroles tijdens alle stappen van het één jaar durende productieproces dat begint bij het verzamelen van plasma en eindigt bij de verpakking van het afgewerkte product.

Onze producten worden vervaardigd in vestigingen in Bern (Zwitserland), Marburg (Duitsland) en Kankakee (Illinois, VS), volgens internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen. De onderneming omvat ook CSL Plasma, een van de grootste netwerken voor plasma-inzameling in de VS en Duitsland. CSL Behring heeft meer dan 14.000 mensen in dienst, in 60 landen.

De veiligheid, kwaliteit en onze klanten staan voor ons centraal. Onze uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling en onze waaier van productondersteunende diensten geven blijk van onze voortdurende betrokkenheid ten aanzien van alle mensen die vertrouwen op onze producten.

© 2018 CSL Behring